Volprezen namen uit het verleden een tweede leven geven, biedt geen garantie voor succes. We noemen een Mitsubishi Eclipse of een Ford Puma. In dit specifieke geval durven we wel te spreken van goede hoop. Volgens The Supercar Blog komt er een nieuwe Ferrari Testarossa aan. Met een V12 en 1.000 pk. Dat klinkt niet als een crossover.

Het blog sprak een verzamelaar met een flink aantal Ferrari’s in zijn collectie. Als je regelmatig goederen afneemt uit Maranello, dan rekent Ferrari je tot de inner circle, en dan krijg je zo nu en dan wat leuks te horen. Officieel mag je daar niets over zeggen, maar waar het hart vol van is, stroomt de mond van over.

De verzamelaar is niet gortig met de informatie. Hij vertelt dat er een auto met een V12 en 1.000 pk uit Maranello onderweg is. En hij geeft ‘Ferrari Testarossa’ als hint. Het lijkt erop dat de supercar uit de jaren tachtig terugkomt als hypercar. Of Ferrari werkt aan een nieuwe 80-graden V12 met 4,9-liter inhoud, al lijkt ons dat wat onwaarschijnlijk.

Het wensenlijstje voor de nieuwe Ferrari Testarossa

Leuk dat je het vraagt. Het past wellicht niet geheel in de huidige designtaal van Ferrari, maar doe ons toch maar een setje klapkoplampen. Als er één merk is dat een maas in de wet vindt om weg te komen met de onveilige lampen, is het wel Ferrari. Breed en laag moet het doel zijn van de ontwerpers.

En na-tuur-lijk moet de nieuwe Ferrari Testarossa de eiersnijders (de luchtsleuven) langs de zijkant hebben. Geen ziel ter wereld vindt ze écht mooi, maar ze horen er nu eenmaal bij. We hopen ook dat Duitse tuners zich weer massaal op de trend storten en belachelijk brede bodykits gaan ontwikkelen voor Golfjes. Breng de jaren tachtig terug.

Rechtszaak over de naam Ferrari Testarossa

Het bedrijf Kurt Hesse (moederbedrijf van modelautomerk Carrera) won in 2017 een rechtszaak tegen Ferrari over de merknaam Testarossa. De exclusieve rechten voor de naam liggen niet meer bij Ferrari en iedereen mag nu dus de naam gebruiken. Dus als jij nu een bezem met de naam Testarossa wilt uitbrengen, dan mag dat.

Foto: extreem verlaagde Ferrari

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)