Skoda heeft een opgewaardeerde versie, van de opgewaardeerde versie van de Enyaq gepresenteerd. Wat al de snelst accelererende Skoda ooit was, is dat nu nog steeds. De Skoda Enyaq RS schiet nu 1 seconde sneller naar snelwegtempo: de 0-100-tijd is nu 5,5 seconden. Snelheden van een oude M3 in een familie-SUV, dat is best oké.

In Nederland kun je alleen de Coupé-versie krijgen van deze Enyaq RS, en in België kun je wel beide carrosserievormen krijgen. Skoda zegt dat de seconde snelheidswinst gevonden is in het opnieuw kalibreren van de twee elektromotoren – één per as. Daarmee is het vermogen geklommen met 41 pk naar 340 pk. Daarmee houdt de Enyaq RS zijn titel vast als krachtigste productie-Skoda ooit.

Ook meer actieradius voor de snellere Enyaq

Skoda heeft de Enyaq RS niet alleen sneller en sterker gemaakt. De laadtijden en de actieradius zijn eveneens verbeterd. In de coupéversie kom je nu 547 kilometer ver, de SUV gaat tot 540 kilometer. De batterij is nog steeds 77 kWh groot, maar opladen gaat nu met 175 kW in plaats van 135 kW. Daarom kan opladen van 10 naar 80 procent met een snellader nu in 28 minuten in plaats van 36 minuten.

Nog wat andere aanpassingen aan de Enyaq vind je in het interieur. Zo zijn er meer rijassistenten, meer USB-C-poorten, meer, eh, zonwering áchter. Het infotainment is blijkbaar ook aangepakt. Skoda belooft dat de schermen makkelijker te bedienen zijn. Ook zijn er wat nieuwe graphics en animaties voor het bestuursdisplay.

Prijzen van de Skoda Enyaq RS

Vanaf oktober kun je Nederland de Skda Enyaq RS Coupé bestellen. Je betaalt hier 63.690 euro voor voor de snelste Skoda. In België, waar dus wel beide formaten kunt kopen, kost de SUV 68.420 euro en de coupé 71.360 euro. Ter vergelijking: de goedkoopste Enyaq kost in Nederland 44.990 euro en in België 49.495 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)