Gelukkig kwam Nintendo niet tien jaar eerder met de Classic Mini Super Nintendo. Dan stonden X to the Z Xzibit en zijn kornuiten van West Coast Customs op straat. Want wie belt MTV om een Xbox in te bouwen (die je vaak niet eens mocht houden), als je het makkelijk zelf kunt met een SNES?

De nieuwe Classic Mini Super Nintendo (laten we ‘m gewoon SNES Classic Mini noemen) kun je namelijk zeer eenvoudig in je auto aansluiten. De heruitgave van de populaire gameconsole laat je klassiekers als Mario Kart, F Zero, Final Fantasy, Super Mario en nog zeventien games gewoon in je auto spelen. Met je passagier, want je krijgt er een tweede controller bij. Handig als je voor iemands huis moet wachten (je kent ze wel) of als de brug open is.

Power

Waarom is een SNES Classic Mini zo makkelijk aan je auto te koppelen, en een PlayStation of een Xbox niet? Omdat de kleine console afhankelijk is van een USB-poort voor zijn stroom, en niet van een 220-volt bron. Een stekker en een lompe voeding ontbreken dus. Elke auto kan het computertje van stroom voorzien, via een USB-poort of via een adapter in de sigarettenaansteker. Bovendien past de kleine Nintendo gewoon in je dashboardkastje of in je middenconsole.

Het beeld

De SNES Classic Mini stuurt zijn beeld via een HDMI-kabel naar je scherm. Een aantal moderne auto’s komt standaard met een HDMI-aansluiting. Op de foto’s zie je een Jaguar XJ, bij die auto was het een kwestie van aansluiten en gaan. Bij andere auto’s is het soms een kwestie van vogelen met verloopstukjes.

Extra video-ingang

Een aantal fabrieksnavi’s en veel aftermarket-systemen hebben een extra video-ingang. Dit is vaak een jackplug- of een RCA-aansluiting (tulpstekkers). Een verloopje naar HDMI kost vaak niet eens een tientje. Normaal is dit bedoeld voor dvd-spelers of tv-ontvangers. Op deze manier was het bij de meeste auto’s op de TopGear-redactie mogelijk om Mario Kart te spelen op het navigatiesysteem.

Veel fabrieksnavigatiesystemen (zoals het populaire RNS-systeem van Volkswagen) hebben een extra AV-ingang achterop zitten. Dan moet je even het navigatiesysteem eruit wippen en een verloopkabel via het dashboardkastje laten lopen. Iets meer moeite, maar het kan vrij eenvoudig, beloven diverse fora. Meestal heeft AliExpress of eBay een voordelige oplossing.

Nog makkelijker is het als je schermpjes gemonteerd hebt in de hoofdsteunen. Dan is het simpelweg een kwestie van uitzoeken welke video-ingang erop zit – met een beetje geluk gewoon HDMI – en eventueel een verloopstekker bestellen. Een kind kan de was doen. Of in dit geval Mario Kart.

Nintendo SNES in de auto: dat doe je zo

Reacties

 • k heeft op 13 november 2017 geschreven:

  ik kan me nog herinneren dat 14 jaar geleden op een tuningshow in het zeeuwse hulst men al Playstations 2 in de auto had komt er hier 1 met je kunt een Nintendo uit het stenen tijdperk aansluiten zodat je mario kart kunt spelen, daar zit men echt op te wachten, 14jaar trug speelden ze al grand turismo

  • Redactie TopGear Nederland heeft op 13 november 2017 geschreven:

   Niet haten op Mario Kart. Sacrilège…

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear