Heb je je ooit afgevraagd wat een alledaagse elektrische SUV nodig heeft als je er 27.000 kilometer mee wilt rijden van de Noordpool naar de Zuidpool? Vanaf vandaag hoeft dat niet meer, want Nissan heeft samen met Arctic Trucks deze nietsontziende Ariya gemaakt. Het Britse echtpaar Chris en Julie Ramsey durft de uitdaging aan om met de Nissan Ariya van de Noordpool naar de Zuidpool te rijden.

De eerste verandering aan de SUV die opvalt, is natuurlijk het viertal plastic wielkasten. Maar moet je die wielen eens zien! De speciale velgen worden omhuld door 39-inch offroad-banden. Verder heeft de Ariya een flink opgekrikte ophanging en een dakrek waar een drone op zit, voor prachtige plaatjes tijdens de reis. Oh, en als je je zorgen maakt over de laadinfrastructuur op de Noordpool: daar is aan gedacht.

Zonnepanelen en een koffiemachine

Het echtpaar sleept een ‘verplaatsbare, hernieuwbare energie-unit’ mee met een lichtgewicht windturbine en zonnepanelen. Wanneer de Ariya even uitrust, kan deze trailer hem bijladen. Dat zou ook het probleem met de actieradius moeten verhelpen. Een andere belangrijke toevoeging is de espressomachine in de kofferbak om ook de inzittenden van de nodige energie te voorzien.

Overigens zijn de aandrijflijn en de batterij standaard: twee elektromotoren, goed voor 395 pk en 600 Nm, en een accu van 87 kWh. Daarmee moet de Nissan Ariya op een lading 580 kilometer ver kunnen komen. Een snel rekensommetje leert ons dat de Nissan Ariya op weg van de Noordpool naar de Zuidpool 47 keer volledig zal moeten opladen. Ga er maar aan staan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)