Nissan benadrukt nog maar eens hoe graag ze in 2030 van alle benzine- en dieselauto’s af willen zijn. Om je een beeld te geven van hoe de auto’s van Nissan eruitzien in een volledig elektrische toekomst, lanceert het merk een hoop nieuwe conceptauto’s. Eerder kon je de Nissan 20-23 al zien en nu is hier de Nissan Hyper Urban.

Deze en aanstaande conceptauto’s moeten de toekomst van Nissan gaan bepalen. Nogal belangrijke studiemodellen, dus. Maar niet zo belangrijk als het feit dat de Hyper Urban een stadsauto is met vleugeldeuren. Zorgen voor geen uitstoot is een nobele ambitie, maar CO2-neutraal zijn met elementen van supercars is nog nobeler.

Volgens Nissan is het silhouet ‘slank’ en ‘modern’. De knalgele kleur op de scherp gelijnde koets is blijkbaar chromatisch en verspringt van tint als de lichtinval verandert. Verder zijn er flinke wielen met lijvige banden om ‘een ruige dynamiek met stedelijke esthetiek’ op te roepen, maar dat had je zelf allang gezien, toch?

Nissan wil dat je je auto in de huiskamer zet

Vanbinnen gaat het conceptfeestje door. Het instrumentenpaneel kan worden aangepast aan de stemming van de bestuurder. Daarnaast kunnen de stoelen vóór inklappen om meer ruimte achterin te creëren. Nissan zegt zelfs dat je hem binnen kunt parkeren ‘in een loft appartement of bungalow zodat het een ruimte wordt om tot rust te komen’. Succes met in- en uitparkeren.

Nissan Hyper Urban conceptauto (2023)

Verder vertelt Nissan, net als bij het 20-23 concept, niets over de aandrijving. Wel zou je stroom van de auto naar je huis of andere apparaten kunnen sturen. Ook leuk: de conceptauto is ontworpen op langdurig gebruik, krijgt hard- en software-updates en zelfs het interieur kan vernieuwd worden met een nieuw paneel.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)