Maak kennis met de nieuwe Nissan Leaf. Nissan zette een beitel in de schattige elektrische klodder en veranderde het ronde ding in een strakgelijnde hatchback. Hij oogt stoerder en minder Leaf, eh, lief. Een vleugje Micra en een toefje Qashqai herken je zo.

Onder de strakkere koets zit meer techniek en meer vermogen: 150 pk en 320 Nm. Het bereik groeide naar 378 kilometer. Volgens de testcyclus, dat is. Het praktijkcijfer is geheel afhankelijk van jouw rijstijl.

De topsnelheid van de nieuwe Nissan Leaf

De topsnelheid is een allesverwoestende 145 kilometer per uur. Op die snelheid kom je zo’n 10 kilometer ver, vermoedelijk. Geen nood: binnen 40 minuten is de auto voor 80 procent opgeladen.

De nieuwe Nissan Leaf kun je met één pedaal besturen. Ook blijft de Leaf netjes binnen de lijntjes op de snelweg, zonder dat jij daar iets aan hoeft te doen. ProPilot, noemt Nissan dat. Parkeren doet ie ook zelf.

De nieuwe LEAF staat vanaf januari 2018 bij de Nissan dealer. Vanaf oktober 2017 kunnen klanten hun pre-order voor het nieuwe model plaatsen. Zal de nieuwe ook 283.000 orders binnenslepen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)