Japan is gek op niches. Zelfs niches hebben daar sub-niches. Voor liefhebbers van het gekke spul is het een goede dag. Dit is de Nissan Note Aura Nismo – een hete mini-MPV. Hij gebaseerd op de dikker uitgeruste Note Aura. Je mag ook gewoon Nieuwe Nissan Note Nismo zeggen, dat allitereert net wat lekkerder. Volgens Nissan genereert de nieuwe bodykit zowaar downforce – al willen ze niet zeggen hoeveel. Kijk maar eens naar die dikke spoiler op de achterklep.

Geen extra vermogen

De opgestoerde hatchback focust vooral op wegligging en uiterlijk; de aandrijflijn met 135 pk en 300 Nm is ongewijzigd. Dat is overigens niet het vermogen van de 1,2-liter driecilinder, want die fungeert alleen als generator. De Nismo gebruikt de e-power-aandrijflijn van Nissan. De benzinemotor laadt een kleine accu op, die weer de elektromotor voedt. Grappig genoeg kun je de auto niet opladen aan een laadpaal.

Het interieur van de Nissan Note Nismo

Naast een agressievere bodykit met rode accenten en een F1-remlicht, plaatst Nismo een sportiever interieur met Recaro-stoelen, alcantara grepen op het stuur en koolstofvezel(look) materialen. Een setje rode gordels maakt de boel af. Verwacht niet dat de lauwe hatchback ook de oversteek gaat maken naar Nederland, helaas. Wel komt er een Nissan Qashqai aan met een soortgelijke e-power-aandrijflijn naar ons landje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)