Nissan hoopt waarschijnlijk dat we inzoomen op de 420 pk, 520 Nm, aanpassingen aan de ophanging en coole wielen van deze Nissan Z Nismo. Natuurlijk, daar komen we zo meteen op terug, maar eerst moeten we Nissan even apart nemen. We hebben eigenlijk maar één vraag: waar is in hemelsnaam de handgeschakelde versnellingsbak gebleven?

De Nissan Z Nismo is er alleen met een negentraps automaat, terwijl je bij de standaard-Z kunt kiezen voor een handbak met zes versnellingen. Volgens Nissan is de automaat wel ‘verbeterd voor snellere en dynamischere schakelperformance’ en heeft ie nu launchcontrol. Toch kunnen we ons niet inbeelden dat we de gewone Z zonder handbak zouden bestellen, laat staan deze hardcore-versie van de achterwielaangedreven coupé.

Specificaties van de Nissan Z Nismo

Zucht. Hoe dan ook, de Z Nismo krijgt dezelfde 3,0-liter V6 als de standaardversie, maar krijgt er 15 pk en 45 Nm bij. Stijvere veren en dempers moeten de wendbaarheid van de Nismo verbeteren en voor meer grip zijn er Dunlop SP Sport Maxx-banden. De negenspaaks 19-inch gesmede wielen zijn van aluminium en zijn wat breder dan de wielen van de normale Z.

Op de voorkant draagt de Nissan Z Nismo een grille in een honingraatontwerp dat ook werd gebruikt bij de laatste Nissan GT-R. Verder zijn er speciale Nismo-spulletjes, zoals de mistlampen op de achterkant, een nieuwe voor- en achterbumper, spatbordlijsten, dorpelbeschermers en een spoiler. Vanbinnen zorgen Recaro-stoelen voor de grootste verandering. Verder is er een dodehoekcamera die je absoluut nodig hebt in deze auto.

De prijs van de Z Nismo

Ook de Z Nismo kun je alleen in Amerika kopen. Met een vanafprijs voor de normale Z van 52.085 dollar (omgerekend zo’n 47.000 euro) is het coupeetje geen goedkope auto. Nissan noemt voorlopig nog geen prijs voor de Z Nismo, maar wij verwachten dat ie ergens rond de 60.000 dollar zal zitten. Dat komt ongeveer neer op 55.000 euro. En dan moet je hem dus nog hierheen halen en op kenteken zetten…

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie