De beste basis voor een rappe SUV? Wij zouden dan iets pakken wat in ieder geval de binnenkant van een windtunnel heeft gezien. En zeker niet een auto met de aerodynamica van een baksteenmuurtje. Gelukkig is niet iedereen zoals wij en daarom kun jij nu kijken naar een Nissan Patrol met ruim 2.700 pk.

De motor is nog altijd de 4,8-liter zes-in-lijn waarmee de Nissan Patrol ooit nieuw geleverd werd. Uiteraard is deze grondig herzien en de eigenaar knoopte twee dikke turbo’s op de zescilinder. Het nieuwe vermogen is nu ruim 2.700 pk. De Patrol haalt daarmee een snelheid van minimaal 355 km/u. We zijn benieuwd wat de auto haalt op een circuit als Ehra-Lessien, waar Bugatti net geen 500 reed.

Dat de auto met 2.000 pk meer dan de snelste productie-SUV, de Aston Martin DBX707, slechts zo’n 50 km/u harder rijdt, is een mooi lesje natuurkunde. Zo’n Nissan Patrol glijdt nou niet bepaald als een aal door de lucht en de luchtweerstand neemt kwadratisch toe, zoals je weet. Die 355 km/u is overigens niet per se de topsnelheid van de auto; waarschijnlijk zit er op langere stukken dan 800 meter (een halve mijl) nog wel wat meer in.

Nissan Patrol met 2.700 pk

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)