Stop de persen! Er staat een rode Subaru WRX te koop. Oh, en laat dit ook nog eens de Subaru WRX uit Baby Driver zijn. Een rode Impreza WRX kom je niet veel tegen. Blauw, zwart, wit en zilvergrijs waren de meestgekozen kleuren voor de auto hier. Of eigenlijk voor elke auto in Nederland.

Voor de film bouwde de makers vijf Subaru’s om. Het driftende exemplaar met achterwielaandrijving kon je eerder kopen. Een ander exemplaar ging na het filmen naar hoofdrolspeler Ansel Elgort. Twee sneuvelden tijdens het filmen en de laatste kan nu van jou zijn, inclusief alle documentatie om te bewijzen dat het een echte is.

Deze Subaru WRX uit Baby Driver begon zijn leven als nederige WRX, maar kreeg van Allpro Subaru de aandrijflijn van de STI. De boxermotor slikte een stel gesmede zuigers en mag zijn vermogen doorgeven via een opgewaardeerde Stage 1-koppeling van Exedy. Voorin ligt een differentieel van OK Giken en achterin ligt een exemplaar van Cusco. En het belangrijkste: een hydraulische handrem stelt je in staat gelikte handrembochtjes te maken.

Er verdween 20.000 dollar in de auto om hem klaar te maken voor stuntman Jeremy Fry. ‘Edgar Wright wilde een alledaagse auto die niet zou opvallen, maar toch ook cool is. Robert Nagle bedacht dat de WRX een coole auto is die je niet zo veel ziet, en de auto gaf flink wat opties om coole stunts mee te doen’, zegt Fry.

Wat kost de Subaru WRX uit Baby Driver?

De Subaru Impreza stond in 2018 bij Mecum Auctions, waar hij naar een nieuwe eigenaar ging voor een onbekend bedrag. Eerder ging een exemplaar voor 30.000 dollar en later nog eentje voor 69.000 dollar. Het hoogste bod staat nu op 19.000 dollar, bijna 17.000 euro. Het minimumbedrag is nog niet bereikt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)