Nürburgring is morgen weer open voor publiek

Alleen: er is een probleem

Foto('s): Oskar De Jonge / Unsplash
Foto('s): Cyan RacingLynk&Co 03 Cyan Concept twee Ringrecords Nürburgring record vierdeurs sedan
Foto('s): HyundaiHyundai i30 N Project C Karussell nurburgring
Foto('s): ChevroletChevrolet Camaro ZL1 1LE springt op Nurburgring jump
Foto('s): ToyotaToyota Supra's Nurburgring-tijd
Lynk&Co 03 Cyan Concept twee Ringrecords Nürburgring record vierdeurs sedan
Hyundai i30 N Project C Karussell nurburgring
Chevrolet Camaro ZL1 1LE springt op Nurburgring jump
Toyota Supra's Nurburgring-tijd

De Nürburgring was dit jaar van plan zo’n 170 dagen Touristenfahrten te doen. Op deze dagen mag iedereen met een straatlegaal voertuig en een rijbewijs het legendarische circuit op. Door het coronavirus is het circuit sinds halverwege maart potdicht voor het publiek. Alleen enkele autofabrikanten mochten wat testwerk verrichten, maar daar hield het bij op.

Tot morgen, want de Nürburgring gaat morgen weer open voor het publiek. Op 30 april 2020 zijn er weer Touristenfahrten. Contactloos, dat wel. De entreetickets moeten online via de app worden gekocht, en tussen de ritten door van passagier wisselen, is niet toegestaan. Ook mag er maar één passagier per auto en je mag alleen uitstappen om naar het toilet te gaan. Parkeerplaatsen rond het circuit zijn afgesloten om toeschouwers te weren. Ook taxiritjes van de bekende bedrijven zijn niet toegestaan.

Dus, goed nieuws?

Zeker, voor de Duitsers. Voor ons wat minder, want vooralsnog zijn de grenzen met Duitsland dicht voor niet-essentiële reizen. Als jij met je verlaagde herriehok gezien wordt, kun je er zeker van zijn dat de politie even verhaal komt halen. En als je het al redt, zijn de hotels rond de Nürburgring nog gesloten. Maar zie het als een goede eerste stap. Met een beetje geluk zullen de maatregelen over niet al te lange tijd worden versoepeld, en kun jij weer losgaan tijdens de Touristenfahrten.

Reacties
  1. T8T zegt op 1 mei 2020 om 21:16:

    Voorzichtig weer open.

    Het is leuk om te doen, en ik wil graag weer over de ring gaan.

    Bij Top Gear werd een bekende celeb uit GB misselijk, ik daarentegen genoot met volle teugen.
    De volgende keer wil ik een rit in iets sneller dan een 911 gt3. Ik denk nu aan een opgefokte Ferrari 488. Een stradale ofzo.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken