Opel zeilt uitstekend onder de Franse vlag. Sinds de overname door PSA twee jaar geleden schrapte het merk zeven van de negen autoplatforms, mochten zes van de tien motoren de prullenbak in daalden de vaste lasten en arbeidskosten met 27 procent. Vorig jaar noteerde Opel de hoogste winst ooit met 859 miljoen euro. Ook de nieuwe Opel Corsa is een kind van deze overname.

Wat maakt de Opel Corsa bijzonder?

De Opel Corsa is voor het eerst technisch identiek aan de nieuwe Peugeot 208, die eventjes geleden onthuld werd. Zijn Franse broertje liet direct alle motoriseringen zien. De Corsa was nog wat verlegen en toonde alleen de elektrische variant. Nu zijn ook de versies met benzine- en dieselmotoren hier.

Over een knotsgekke OPC-versie blijft het stil, maar de bouwer spreekt wel nadrukkelijk over het sportieve karakter van de nieuwe Opel Corsa en de lage zitpositie. De lichtste versie weegt 980 kilo, dat is 108 kilo minder dan de vorige generatie, onder meer door één cilinder minder, een aluminium motorkap en lichtere stoelen.

Specificaties van de nieuwe Opel Corsa

De instap-benzineversie levert 75 pk, waarbij je zelf mag roeren in een handbak met vijf versnellingen. Vanaf 100 pk monteert Opel een zesbak of een automaat met acht versnellingen. De krachtigste versie met 130 pk en 230 Nm hangt altijd aan de achttraps automaat. Dieselaars hebben weinig keuze: een 1,5-liter produceert 100 pk en 250 Nm.

Verder kun je de Opel Corsa aankleden met fijne opties als led-verlichting en minder leuke opties als rij-assistenten. Bestellen kan vanaf de eerste helft van juni. Definitieve prijzen volgen nog – hij zal hoe dan ook aanzienlijk minder kosten dan de elektrische variant.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)