Hoe zeg je ‘ik heb meer geld dan jij’ zonder het daadwerkelijk te zeggen? Een non-verbale optie is deze Overfinch Velocity. Je kunt de Range Rover lastig een muurbloempje noemen, maar voeg daar nog een koolstofvezel bodykit aan toe, een powerdome op de motorkap en een matzwart lakje, en je hebt een auto die overal opvalt. Behalve op de parkeerplaats van een Premier League-wedstrijd.

Kijk alleen al naar die neppe uitlaten onder de achterbumper. De kleppen in de functionele uitlaten erachter kun je bedienen via bluetooth. We twijfelen aan het vermogen van de diffuser om neerwaartse druk te genereren. Gigantische 23-inch Cyclone-velgen trekken je aandacht. Als je er te lang naar kijkt, dan a) ontmasker je alle geheimen van het universum of b) voel je je duizelig, erg duizelig.

Van alles een beetje extra

Het standaard interieur van de Range Rover maakte plaats voor een aangepaste versie. De Overfinch Velocity krijgt matten die gemaakt zijn van lamswol en gewatteerd leer met hexagonale stiksels. Ziet er een beetje uit als iets dat ze 700 jaar geleden ‘de zwarte dood’ noemden. Diamanten zijn zó 2018.

Op de optielijst staat ook geperst koolstofvezel, anders dan het visgraatpatroon dat je hierboven ziet. Ook heb je de ruime keuze uit heel veel lakkleuren en de kleur van het leer. Je kunt ook al deze opties toepassen op een Range Rover met lange wielbasis, voor als het echt moet.

Er is nog met geen woord gesproken over de prijs van de Overfinch Velocity. Het oude adagium geldt: als je het echt moet weten, kun je ‘m waarschijnlijk toch niet betalen, omdat je geen foute vastgoedmagnaat bent.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)