Het is de Special Vehicle Operations-afdeling van Land Rover nog niet gelukt om tuners overbodig te maken. Gelukkig maar, anders kon je nu niet genieten van de Range Rover London Edition van Overfinch.

Al sinds de jaren ’70 doet Overfinch aan opleukpraktijken bij Range Rovers. De nieuwste creatie is de Range Rover London Edition. Waarom heet de prijzige zeecontainer zo? Check even de foto’s. De vele stukken dode boom zijn versierd met illustraties van Londen’s bekendste gebouwen, bijvoorbeeld de Tower Bridge, London Eye en het parlementsgebouw. In totaal heeft de Range Rover London Edition meer dan 5.500 stukken walnoothout. Elke illustratie is met de hand gemaakt en het kunstwerk kostte honderden uren. En tijd is geld.

Het meeste geld zit hem in het kunstzinnige geboomte, maar voor 283.000 euro (zonder Nederlandse belastingen) krijg je van Overfinch ook een bodykit en 22 inch hoepels. Het is bovendien de enige Range Rover London Edition die Overfinch maakt, dus je betaalt ook voor exclusiviteit. De motor is de bekende 5,0-liter V8 en een vlinderklep in de uitlaat versterkt het geluid.

Lees ook dit even: Kijk niet direct naar de Lumma CLR X6 R

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)