De nieuwste creatie van Overfinch draait om overal zo snel mogelijk, zo luid mogelijk en zo opvallend mogelijk heen te gaan. Tenminste, zo komt het over. Overfinch pakt een Range Rover Sport SVR en noemt het na enkele aanpassingen de ‘Supersport’. Het probleem is: nergens zegt Overfinch hoeveel vermogen ze daadwerkelijk toevoegen. Áls er überhaupt vermogen bijkomt.

Wel kunnen ze vertellen dat de Supersport grotere Brembo-remmen heeft met acht zuigers en dat een nieuwe titanium uitlaat een stuk lichter is. Een nieuw koolstofvezel inlaatsysteem zou zorgen voor ‘indrukwekkende volumes’. De standaard Range Rover Sport SVR is al zeer luid – dit ding zal trommelvliezen verscheuren.

De 5,0-liter V8 met supercharger produceert standaard 575 pk. Hierdoor sprint het ding dat standaard 2.300 kilo weegt in 4,5 seconden naar de 100 km/u. De Overfinch Range Rover Sport SVR Supersport moet wel heel veel gewicht verliezen om iets te veranderen aan deze specificaties.

Overal waar Overfinch kon, monteerden ze koolstofvezel onderdelen. Bijvoorbeeld de luchtinlaten en de motorkap zijn van het goedje. Klanten kunnen zelf kiezen welke afwerking ze willen voor het koolstofvezel. Geen enkele Overfinch Range Rover Sport SVR Supersports zal hetzelfde zijn, zegt de tuner. Ze bouwen er slechts 25.

Reacties

  • Chris heeft op 15 mei 2019 geschreven:

    Vreselijk lelijk en zeer ordinair.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)