De persdagen op de Autosalon van Genève 2019 zijn voorbij en je hebt vast al een hoop mooi spul voorbij zien flitsen. Het was allemaal wat veel, misschien. Daarom hebben we dertien hoogtepunten voor je op een rijtje gezet. Zie hier de dikste auto’s van de show – en een Smart, voor de balans.

01. Koenigsegg Jesko

De nieuwe supercar van Koenigsegg met 1.600 pk die de bizarre snelheid van 485 km/u moet halen. Als iemand het kan, is het Koenigsegg: zij hebben het huidige record in handen. In het echt is het ontwerp een stuk sprekender dan op de computerplaten die het Zweedse merk de wereld in stuurde.

02. Bugatti La Voiture Noire

De Bugatti La Voiture Noire is de de nieuwste hypercar van Bugatti. Of eigenlijk is het een Chiron met een heel dure bodykit. De naam betekent letterlijk ‘Bugatti De Zwarte Auto’, dus de inspiratie was kennelijk ver te zoeken. Het is waarschijnlijk de duurste auto ooit, met een prijskaartje van maar liefst 11 miljoen euro (exclusief belastingen). Er wordt er slechts één geproduceerd en hij is al verkocht…

03. Pininfarina Battista

De Pininfarina Battista is de krachtigste straatlegale auto uit Italië, ooit. De Battista heeft 2.300 Nm en 1.900 pk voor je in petto. En oh ja: hij is volledig elektrisch. De 0-100-sprint duurt minder dan 2 seconden. Van 0-315 km/u duurt minder dan 12 seconden. Dan zit de gemiddelde stadskar nog niet eens op de 100 km/u.

04. Aston Martin Vanquish Vision Concept

De Aston Martin Vanquish is terug van weggeweest. Voorlopig nog even een studiemodel, maar deze Vision zal zeker in productie gaan. Het leuke nieuws is dat dit de eerste productieauto van Aston Martin wordt met een middenmotor. Het minder leuke nieuws is dat het een V6 is. Aston denkt hiermee klanten te kunnen pikken van Ferrari en McLaren.

05. Aston Martin RB 003

Dit is de Aston Martin RB 003. Hij lijkt erg op de Valkyrie en dat was ook de bedoeling. Hij heeft alleen niet dezelfde V12 aan boord. De RB 003 heeft ook een V6, maar dan met wat hybridespul. Volgens Aston heeft deze auto veel Formule 1-techniek in zijn DNA. Dat belooft veel goeds. Althans, als je 1 van de 500 stuks kunt aanschaffen om het te ervaren.

06. Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Bij Lamborghini weten ze dat alles om snelheid draait. De V12 zorgt voor 770 pk, zonder gebruik van een turbo. Van 0 naar 100? 2,9 seconden. Van 0 naar 200? 8,8 seconden. Bizar snel. Er is alleen één ding dat we niet in woorden kunnen uitdrukken: het geluid van die oh zo dikke V12. Er worden slechts 800 exemplaren gemaakt van deze SVJ Roadster, dus wees er snel bij.

07. Mercedes-AMG S 65 ‘Final Edition’

Met pijn in onze hart schrijven we over de laatste S-klasse waar AMG een V12 in legt. Gelukkig betekent het niet het einde van de motor zelf: de V12 leeft voort in de opvolger van de Pagani Huayra. Er is nog hoop. Deze S 65 Final Edition heeft niet meer dan 4,1 seconden nodig om de 100 aan te tikken. Er worden slechts 130 exemplaren gemaakt. Geniet er nog maar even goed van.

08. New Stratos

Na lang wachten – we reden er voor het eerst mee in 2011 – presenteert Manufattura Automobili Torino de New Stratos eindelijk aan het grote publiek. In Alitalia-kleuren is hij op de Autosalon van Genève te bewonderen. En er is nog meer goed nieuws: hij komt met een handgeschakelde transmissie. Lekker hoor.

09. Piëch Mark Zero

Zegt Porsche je iets? Vast wel. Nou, dit is het werk van de achterkleinzoon van Porsche. De Piëch Mark Zero is de eerste productieauto van het bedrijf Piëch Automotive. De drie elektromotoren leveren per stuk 204 pk en daarmee behaalt de Mark Zero een topsnelheid van 250 km/u. Van 0 naar 100 gaat ie in slechts 3,2 seconden. Niet slecht voor een eerste poging.

10. Ginetta Akula

Herken je het boze kindje van Ginetta nog? We schreven er onlangs nog over. Zo’n boos smoelwerk vergeet je niet snel. Een kleine opfrisser: er worden slechts 400 stuks van de Ginetta Akula geproduceerd met een kostenplaatje van ruim 470.000 euro (exclusief belastingen). De V8-motor zit ongeveer bij je voeten en levert 608 pk. Dat zal zeker een lach op je gezicht toveren.

11. Smart Forease+

Hij werd vorig jaar al als concept gepresenteerd, en nu… opnieuw. De Smart Forease+ is gebaseerd op de elektrische ForTwo Cabrio. Het verschil met de conceptcar van vorig jaar: die had geen dak, en deze wel. Ook is het kleuren schema veranderd. Tjonge, ze hebben daar bij Smart niet stilgezeten.

12. Alpina B7

Aanschouw de Alpina B7. Ja, we zijn wel klaar met die grote grille, maar geef toe: deze versie ziet er verdomd stoer uit. De Alpina B7 is zeker een van de hoogtepunten op Genève. Hij levert maar liefst 608 pk en is goed voor een 0-naar-100-sprint in 3,6 seconden. Ja, dit is de snelste 7-serie ooit. Hoe lekker wil je het hebben?

13. Alfa Romeo Tonale

We sluiten af met een waar Italiaans kunstwerk. De Alfa Romeo Tonale is een plaatje om te zien en hopelijk een sterke hint naar het design van een toekomstige compacte Alfa-SUV. Deze conceptcar is uiteraard een plug-in hybride, maar daar kunnen we in dit geval wel doorheen kijken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)