Groot nieuws – letterlijk. Dit is de eerste foto van de nieuwe en forse Polestar 3. Het is de derde auto van het jonge merk en de eerste SUV. Uiteraard is ie volledig elektrisch. Polestar noemt de 3 zelfs een ‘elektrische performance-SUV’. In oktober van dit jaar onthult het merk de nieuwe auto in z’n volledigheid.

De specificaties van de Polestar 3 zijn nog niet bekend, behalve dat hij twee elektromotoren krijgt en een geschatte actieradius van 600 kilometer. Rijden kan hij grotendeels zelfstandig dankzij lidar-sensoren en processoren van NVIDIA die razendsnel kunnen berekenen wat de auto moet doen.

Het design van de Polestar 3

Het design van Polestar neemt steeds grotere stappen bij Volvo vandaan. De neus heeft veel weg van de eerder onthulde Precept, maar in de achterlichten zou je nog Volvo-invloeden kunnen herkennen. Zodra de auto volledig onthuld is, mag je zelf inschatten hoe niet-Volvo hij is.

‘De Polestar 3 is een sportieve SUV, trouw aan onze performance-roots en een grote mijlpaal voor onze onderneming. Het nieuwe model stimuleert onze groei en brengt ons naar de volgende fase’, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)