Verschillende politiekorpsen zouden 420.000 euro allemaal op een andere manier uitgeven. In Amerika zouden ze er waarschijnlijk graag de Ford F-150 van kopen, de snelste politieauto van Amerika. In Dubai nemen ze genoegen met één nieuwe Ferrari voor de vloot en in Nederland halen ze er graag B-klasses van. De politie Limburg Regio Hoofdstad in België kocht vorige week negen volledig elektrische Volkswagen ID.3’s.

Binnenkort wilde achtervolgingen?

Nee, dat zal meevallen. De negen elektrische Volkswagens zijn voor wijkagenten. Het komt ongetwijfeld een keertje voor dat een stuk tuig op een scooter even gevolgd moet worden, maar doorgaans zullen het rustige kilometers zijn. De wijkpolitie van Hasselt en Lummen gaat de negen ID.3’s gebruiken. Volgens de politie is de 420 kilometer actieradius perfect voor de dienders.

Waarom gaat de politie in België voor de Volkswagen ID.3?

Waarom dan de elektrische auto’s? ‘Als politiezone hebben wij een maatschappelijke voorbeeldfunctie’, zegt burgemeester en voorzitter van het politiecollege Steven Vandeput. ‘De aankoop van deze elektrische wagens is de eerste stap in de vergroening van het wagenpark van onze politiezone.’ Er worden bij de politiebureaus ook meteen laadpalen geplaatst.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie