Inwoners van het Twentse Delden werden zaterdagavond opgeschrokken door een flinke klap. Naast de N740 tussen Bentelo en Delden knalde een Porsche 911 hard tegen een boom aan. Omwonenden renden naar de 911 om te kijken of ze hulp konden verlenen aan de inzittenden, maar die wilden gek genoeg niets weten van hulp.

De Twentse krant Tubantia sprak met de getuigen die als eerste ter plekke waren. Zij vierden een verjaardag toen ze hoorden hoe een auto hard voorbij kwam, er een uitlaat plofte, ‘remmen piepten’ en een flinke knal een einde maakte aan de geluiden. Het groepje besloot om te gaan kijken bij de crash van de Porsche 911 en 112 te bellen.

Geen hulp van een ambulance nadat de Porsche 911 crasht

Er blijken twee mannen in de gecrashte Porsche te zitten waarvan er een zwaargewond is. De ander weet uit de 911 te kruipen en richt zich op een getuige. ‘Ik wil er geen politie of ambulance bij. Ik regel dit zelf wel’, zegt hij. Waarom de man na de crash met de Porsche 911 geen hulp wilde, is onbekend. Vast niet omdat de man ambities heeft om ambulancebroeder te worden.

Het zou te maken kunnen hebben met zijn verleden als ‘ondernemer’. De eigenaar van de Porsche is in 2008 veroordeeld tot drie jaar cel voor frauduleuze handel. Tubantia sprak op een later moment telefonisch met de Porsche-rijder. Hij laat weten ‘helemaal in de kreukels’ te liggen en ‘niet in staat’ te zijn om te antwoorden op de vragen van de Twentse krant.

De politie doet nu onderzoek naar de crash, wie de bestuurder is geweest en of die bestuurder alcohol of andere verdovende middelen heeft gebruikt. De agenten gaan langs de deuren bij de omwonenden om te kijken of zij iets kunnen vertellen over de snelheid van de 911. Verschillende getuigen zeggen dat ze niet meer dan een flits van de auto zagen. Het lijkt aannemelijk dat de bestuurder zich niet hield aan de maximiumsnelheid van 80 km/u.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)