Weet je wat goed staat naast het Nürburgring-record van de Cayenne? Nog een recordje. Blijkbaar had Porsche geen zin om te wachten op een nieuwe GT2 RS (als die al komt), dus ze pakten er eentje van de vorige generatie. Om te zorgen dat ie iets sneller is dan voorheen, monteerden ze een Manthey Performance Kit. De nieuwe rondetijd is 6 minuten en 43,3 seconden, wat bijna vier seconden sneller is dan de Mercedes-AMG Black Series.

Welk record is het precies?

Het nieuwe Nürburgring-record van de Porsche 911 GT2 RS zal een discussiepuntje worden. In 2018 zette Porsche met de GT2 RS MR ook een bloedsnelle tijd neer en pakte toen het record voor de snelste gemodificeerde auto. Nu, wederom met een gemodificeerde auto, pakken ze ineens het record voor snelste productieauto. Waarschijnlijk omdat de spulletjes van Manthey Racing nu bij Porsche te bestellen zijn, en dus tellen als fabrieksopties.

De Manthey Performance Kit

De Performance Kit is momenteel alleen als volledig pakket te bestellen, maar Porsche overweegt losse onderdelen in de verkoop te doen. Het pakket bestaat uit nieuwe delen voor de voorspoiler, een koolstofvezel bodemplaat, een nieuwe achterspoiler, een aangepaste diffuser en aerodynamische deksels op de velgen. Het resultaat is 21 kilo extra downforce op de neus en 107 kilo extra downforce achterop bij 200 km/u.

Daarnaast zijn er instelbare dempers, speciale raceremblokken, stalen remslangen en magnesium wielen die in totaal 11,4 kilo gewicht schelen. Ook is er een watertank aan boord zodat de capaciteit van de intercoolers met 9 liter toeneemt. Stuurheld Lars Kern smeet de Porsche 911 GT2 MR met het idiote tempo over de Ring. Oordeel zelf maar: een nieuw productieautorecord of is dit toch een gemodificeerde auto? Ongelofelijk snel is het in ieder geval.

Nieuw Nürburgring-record Porsche 911 GT2 RS

Reacties

 • T8T heeft op 4 juli 2021 geschreven:

  Niet gemodificeerd.

  Een tellend ronde record.
  Onder de 7 seconden de Nordschleife is echt wel heel hard.
  Of Mercedes hierop kan antwoorden? Ik weet niet wat de GT2 zonder MR pakket doet? 6:49 per ronde?
  Al kijk ik al uit naar 6:39. Moet te doen zijn met weer wat hier en daar bijschaven.
  Lars wat meer afvalllen, minder stikkers, kentekenplaten eraf, rechter spiegel eraf, wat interieur bekleding minder, een lichtere helm, een kleinere brandstof tank.

  Reageer
 • Moos heeft op 27 juni 2021 geschreven:

  Voor jou hebben ze een winkel, Specsavers.

  Reageer
 • Chris heeft op 25 juni 2021 geschreven:

  Natuurlijk is hij gemodificeerd! Want het is een opgevoerde platgeslagen kever!!!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)