Terwijl de inwoners van Londen het slaap nog uit hun ogen wreven, werden ze aangenaam verrast door het geluid van de Porsche 919 Hybrid LMP1. Mark Webber deed even een ronde langs de Big Ben, Trafalgar Square en Piccadilly Circus. Waarom, vraag je je af? Tja, waarom niet?

Met de hulp van acht politieauto’s paradeerden de Porsche 919 Hybrid LMP1 en de nieuwe Panamera door de hoofdstad. ‘Ik moest me goed concentreren. Je kunt de stoepranden niet zien door de grote wielkasten. Piccadilly was een nachtmerrie. Het had er vast tof uitgezien op de foto’s als ik de raceauto gelanceerd had over een stoeprand, maar liever niet. En op een ander moment rende er zelfs een meisje voor de auto. Ze had een koptelefoon op en zag ons niet eens’, vertelde Mark Webber.

Mark Webber moest het tempo erin houden. De Porsche 919 Hybrid heeft geen ventilatoren om de motor te koelen en is daarom afhankelijk van rijwind. Een kwestie van sneller dan 30 km/u rijden en bij stoplichten hopen op het beste. Gelukkig is alles goed gegaan. De auto is nu onderweg naar de volgende ronde van het World Endurance Championship op Fuji Speedway in Japan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)