De woorden ‘Porsche’ en ‘gelimiteerde oplage’ werken als raketbrandstof voor de waarde van auto’s. En hoe gelimiteerder de oplage, hoe kleiner het aanbod. Wat op zijn beurt weer betekent dat de prijs niet bepaald wordt door de markt, maar puur en alleen door de vrager. Deze verkoper van een Porsche 935 maakt daar maar wat gretig gebruik van met zijn investering.

Of nou ja, het is niet echt een Porsche 935 die hij verkoopt. Het is zijn gouden ticket waarmee je een Porsche 935 kunt aanschaffen bij Porsche. Iets meer dan een half jaar geleden betaalde hij 701.948 euro voor zijn omgebouwde 911 GT2 RS zonder kenteken. De prijs nu? Ga eventjes zitten. Je mag het mooie ronde bedrag van 1.500.000 euro achterlaten voor het 700 pk sterke circuitbeest.

Hoe het precies mogelijk is dat een van de 77 exemplaren van de Porsche 935 te koop staat, weten we niet. Evenmin weten we of Porsche er nog een stokje voor gaat steken. Het gaat in ieder geval om een exemplaar in de kleur Agate Gray met de optionele Martini-bestickering. Dat is de kleurstelling waarmee de auto onthuld werd.

Maak jij de 1,5 miljoen euro over, dan krijg jij jouw Porsche 935 al binnen twee maanden, op 19 juli. De laatste opties kunnen nog gespecificeerd worden als je opschiet. Misschien mag je van Porsche nog een andere retro-bestickering kiezen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)