Het doet in Nederland al pijn als je een verkoopsite opent en op zoek gaat naar een mooie Porsche 911 993. Het Elfje is ongekend populair en de prijzen weerspiegelen dat. Troost jezelf met de gedachte dat het nog erger kan. Veel erger.

Afgelopen lente kwam Porsche met deze 993 Turbo ‘Project Gold’ – een compleet nieuwe auto. Met een originele carrosserie en ruim 6.500 onderdelen uit hun magazijn wist het merk deze eenmalige wederopstanding te realiseren. Compleet met een okselfrisse 3,6-liter biturbo boxer-zescilinder (450 pk), de juiste handgeschakelde transmissie en vierwielaandrijving.

Wat kostte de Porsche 993 Turbo Project Gold?

Met gemak de meest gewilde Porsche 911 993, dus. Jammer dat je ‘m niet op kenteken kunt krijgen. Dat maakte meerdere bieders echter niet uit. Met het winnende bod van 2.743.500 miljoen euro mocht de winnaar de Porsche 993 Turbo Project Gold mee naar huis nemen. De opbrengst gaat naar de Ferry Porsche Foundation.

De Ferry Porsche Foundation steunt educatieve projecten en draagt bij aan het oplossen van maatschappelijke kwesties. In dit geval kunnen we het dus enkel toejuichen dat een Porsche onder de hamer ging voor een monster bedrag.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie