Het leeuwendeel van de westerse bevolking bezit een smartphone met daarop een camera. Van de meeste automerken en modellen is daarom met groot gemak beeldmateriaal te vinden van een crash of schade. Maar op de een of andere manier blijft het bij de Porsches die door Singer onder handen zijn genomen vrijwel altijd onder de radar. Bovendien crashen ze niet vaak, vermoedelijk omdat de auto’s maar weinig kilometers maken. Toen we het in 2017 vroegen aan een woordvoerder van Singer, werd ons verteld dat er nog geen grote ongelukken waren geweest met Singer Porsches, alleen kleine zaken als lakschades.

Je hebt dus kans dat je hier kijkt naar de eerste Singer met onherstelbare schade (dat nemen we voor het gemak maar even aan). De advertentie kopt dat het een Carrera uit 1993 is, maar het opgekrulde koolstofvezel en de grote Fuchs-velgen verraden dat het hier gaat om een Singer. De Porsche 911 met Singer-conversie zou volgens de verkoopwebsite ooit 628.000 dollar (volgens internetregels moeten we dit verplicht ‘peperduur’ noemen) hebben gekost. Welke kleur hij had voor de brand, is niet meer te zeggen. Het enige bruikbare aan de auto lijken ons de velgen, en dan als koffietafel na een flinke poetsbeurt. Een zeer trieste aanblik.

Amerikaanse website The Drive deduceert dat de Singer Porsche in vlammen opging bij een fikse huisbrand, waarschijnlijk ergens op Long Island in New York.  De brand zou ook nog twee Porsche 911T’s, een 911 Turbo Targa, een Porsche Macan Turbo, twee klassieke Aston Martin Vantages, een BMW Z8 en een Ferrari 360 Modena in de as hebben gelegd. Alle afgefikte auto’s vind je op de website van Copart. We zijn heel benieuwd wie zoiets nog zou kopen, er lijkt weinig te redden aan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)