Dit is de dikste Porsche 911 die je nu in Nederland kunt kopen. Niet de duurste, niet de snelste en misschien niet eens de mooiste (dat laten we aan jou), maar zonder twijfel de dikste in letterlijke zin. Het is de allereerste Nederlandse Porsche waar Akira Nakai zijn geliefde slijptol in zette om hem vervolgens een flinke portie sportieve obesitas te geven.

Zeer zelden kun je een RWB Porsche 911 kopen. Je moet immers wel smoorverliefd zijn op de kenmerkende look om iemand toe te staan een zaag in je prijzige Porsche te zetten. En als je zo verliefd bent, laat je ‘m niet meer los. Deze RWB Porsche is op basis van een 993-generatie Carrera 2 en is zeven jaar geleden omgebouwd.

De naast de bekende dingen die dit een RWB Porsche 911 maken, ligt er een koolstofvezel dak op de Porsche en is al het glaswerk verwijderd voor ramen uit de racerij. De bestaande koplampen zijn omgebouwd tot xenon en voor veiligheid monteerde de vorige eigenaar een rolkooi en Porsche Cup-stoelen. Na de bouw, werd er slechts 500 kilometer met de auto gereden.

Als we ons niet vergissen, komen de immens dikke sloffen van het merk Work. De 3,6-liter zescilinder boxermotor is bijna geheel standaard op een flinke servicebeurt en wat sierstukken na. Volgens de advertentie heeft deze Porsche 300 pk waarmee hij in 5,4 seconden naar de 100 km/u schiet. De topsnelheid ligt op 275 km/u.

RWB Porsche 911 kopen? Dit ben je kwijt

De auto staat te koop bij DNA Cars in Naarden en de vraagprijs is een net zo dikke 179.950 euro. Hij staat al op Nederlands kenteken dus er komen geen nare belastingen bij. Je bent dan niet de enige in Nederland met een Rauh-Welt Begriff Porsche, maar we achtten de kans klein dat je nog iemand tegenkomt onderweg.

Foto’s: Mick Kok Photography, via JFK.men

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)