Nee hoor, het bedrijf dat deze 917-bestickering op een stel Porsche Taycans aanbracht, dacht niet plots ‘it’s a wrap’ toen ze halverwege waren. De halve race-wraps staan voor de gespleten persoonlijkheid van de Taycan. Volgens Porsche is het een ideale auto om dagelijks te gebruiken, maar dan wel met de wegligging en snelheid van een supercar. Ach, de reden maakt niet veel uit. Historische bestickeringen van oppermachtige 917-racers op moderne auto’s aanbrengen is altijd een goed idee.

De roze Taycan krijgt het uiterlijk van de lollige Pink Pig. Deze plakte Porsche voor het eerst op de 917/20. Daarnaast gebruikte het merk de Salzburg-bestickering van de 917K, de blauw/grijze Martini Racing-looks van de 917 Longtail en de Vaillant-kleuren van de 917/30. Daarnaast zou er nog een Martini Racing-livery zijn van de 917K waarmee Gijs van Lennep in 1971 de 24 Uur van Le Mans won, maar die staat niet op de foto’s.

De Taycans met 917-bestickering zijn niet te koop, maar maken een toer langs de Nederlandse Porsche-dealers. Daar kun je ze bekijken en als je het lief vraagt, mag je een rondje rijden met een Porsche-instructeur ernaast.

Reacties

 • Henk Nescio heeft op 10 september 2020 geschreven:

  Ben benieuw wie ze heeft mogen wrappen. Erg gaaf!

  • TT2 heeft op 10 september 2020 geschreven:

   Wrapmyride.nl

   Reageer
  Reageer
 • Miguel heeft op 10 september 2020 geschreven:

  Doe mij die roze maar

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)