De Porsche Taycan kun je best zien als een elektrische Panamera. En als afgeleide van de Panamera bestaat de Sport Turismo. Met wat licht deduceerwerk kun je dus zeggen dat een Porsche Taycan Sport Turismo niet ondenkbaar is. Of misschien zelfs zeer waarschijnlijk. Handige fotokunstenaars van het Taycan Forum maakten alvast een set illustraties in Photoshop.

De specificaties van de Porsche Taycan Sport Turismo zullen niet veel verschillen van de carrosserievorm zonder lange achternaam. Het gecombineerde vermogen ligt rond de 608 pk en de 0 naar 100-tijd zal in de buurt van de 3,5 seconden liggen. De 200 km/u tikt de Taycan al in 12 seconden aan. Nog altijd bloedsnel, maar dan met ruimte voor een extra weekendtas.

En, omdat dromen niet verboden is, bedacht de forummeneer nog een carrosserievorm: de Porsche Taycan Targa. Deze variant heeft een enorm glazen dak dat naar achteren schuift. Bronnen vertelde aan het Taycan Forum dat de Taycan Targa in 2022 zal verschijnen als concurrent van de Tesla Roadster.

Porsche Taycan Targa

Foto’s: Taycan Forum

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)