Het duurzaamste voertuig ter wereld, dat moet de Fisker Ocean zijn. Niet te verwarren met de Karma Revero, die auto heeft nu niets meer te maken met het merk van Henrik Fisker. De zonnepanelen op het dak van de Ocean moeten 1.600 kilometer per jaar kunnen opwekken. Het interieur is helemaal vegan en veel interieurmaterialen zijn gerecycled. Daarbij kun je de Fisker Ocean via de smartphone leasen zo lang of zo kort als je wilt. De productie start aan het einde van 2021 en de productie moet in 2022 op volle toeren draaien.

De Fisker Ocean is volledig elektrisch, de batterij is zo’n 80 kWh groot en hij kan 400 tot 480 kilometer rijden op één acculading. Maar liefst negen ruiten kunnen omlaag bij de Ocean, zelfs die van de achterklep. Dit noemt Fisker de ‘California Mode’ en er is slechts één druk op de knop nodig om flink door te waaien. De Ocean staat op een compleet nieuw onderstel, waarop in de nabije toekomst ook twee andere Fiskers zullen staan. De Fisker Ocean laat in Europa binnenkort zijn snoet zien op de Autosalon van Genève, maar verdere plannen voor hier zijn nog onbekend.

Fisker wil produceren

Fisker wil 1 miljoen voertuigen produceren tussen 2022 en 2027 en zegt daarvoor al de productiecapaciteit te hebben veiliggesteld. Daarmee willen ze ongeveer het tempo van Tesla evenaren, dat sinds 2013 produceert en nog net onder de miljoen voertuigen zit. Fiskers zullen in Amerika, Europa en China van de productieband rollen. De prijs van de Fisker Ocean is 29.999 dollar in Amerika, na de stimulansen aldaar. Daarmee is hij 3.724 dollar goedkoper dan de Tesla Model 3 Standard.

Dat is niet de enige manier om een Fisker Ocean te bemachtigen. Via de ‘Fisker Flexee’-app voor iOs en Android kun je voor 379 dollar (zo’n 340 euro) per maand een Ocean leasen. Je kunt de auto leasen zo lang je wilt. Daarvoor moet je wel even een aanbetaling doen van 250 dollar. De auto heeft een haal- en brengservice, ook voor het onderhoud. Het is daarmee een soort Uber, maar dan zonder het grootste voordeel: dat je er met een bakkie op eentje kunt oproepen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)