Je kon ‘m stiekem hier en daar al kopen, maar nu is ie dan echt officieel in Nederland leverbaar. De Volkswagen Golf R van de achtste generatie haalt 320 pk en 420 Nm uit z’n 2,0-liter TSI-motor, heeft een Nürburgring-stand voor z’n onderstel en een optionele driftmodus voor z’n vierwielaandrijving. Het is de sterkste productie-Golf tot nu toe. En nu weten we ook wat de Volkswagen Golf R officieel gaat kosten.

De prijs van de Volkswagen Golf R is vast niet mals

Dat klopt. In Nederland koop je ‘m vanaf 65.490 euro. De voormalige duurste Golf van Nederland zal dan ook snel voorbij worden gestoken door mensen die hun nieuwe R met wat leuke opties bestellen.

Niet dat je per se veel opties nodig zult hebben. Naast alle bovengenoemde foefjes krijg je een zeventraps DSG-bak, zogeheten LED Plus-koplampen, 18-inch wielen, twee schermen, sportstoelen en het Travel Assist-stuurhulpje. Heb je na die forse prijs van de Volkswagen Golf R toch nog wat budget over, dan kun je dat stukslaan op zaken als een titanium Akrapovic-uitlaat, een instelbaar onderstel of het R-Performance-pakket. Bij dat laatste krijg je die Nürburgring- en driftmodi en een topsnelheid van 270 in plaats van 250 km/u.

Vanaf juli vind je de nieuwe Volkswagen Golf R bij de dealers in de kleuren wit, blauw of zwart. (Neem blauw!)

Reacties

  • Jack heeft op 3 november 2021 geschreven:

    Ben heel blij met de VW plus niks mee loos. Ik denk dat als je normaal rijdt zonder hoge reparaties kosten hier heel wat jaren mee vooruit kan.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)