Altijd leuk om een oude bekende tegen te komen. Deze goudkleurige Volkswagen Golf R met Akrapovic-uitlaat is namelijk exact de auto die wij in mei van 2018 reden voor een test. Ja, de foto’s bij dat artikel zijn van een andere persauto, maar dit was exact de licht vernieuwde Golf R die importeur Pon zo vriendelijk aan ons uitleende. We merkten toen al op dat het zo’n beetje de duurste Golf van Nederland moest zijn. En nu, bijna drie jaar later, kan precies die auto van jou zijn.

Importeurs geven maar zelden een karig uitgeruste auto mee aan de pers. De auto moet er altijd leuk uitzien voor eventuele foto’s of video en ze willen natuurlijk dat de auto in al zijn glorie wordt ervaren. Bij deze Golf R pakten ze dan ook de optielijst en haalden ze een pen van boven naar beneden om in één haal alle vakjes aan te kruisen. Zo zit er een titanium Akrapovic-uitlaat onder van 3.524 euro, is het dashboard digitaal en is de topsnelheid geen 250 km/u, maar 270 km/u.

Ruim 16.000 euro aan opties stapelden zich op de aanschafprijs van 56.550 euro, waardoor de nieuwprijs volgens het kenteken 73.000 euro werd. Volgens de huidige verkoper was de nieuwprijs zelfs 77.202 euro. Daarmee was het destijds ongetwijfeld de duurste Golf van Nederland. In februari van 2019 stootte een andere Golf deze R van de troon, met een aanschafprijs van zo’n 100 euro meer. Maar je mag deze goudkeurige Golf R wat ons betreft de duurste blijven noemen.

Hoe snel is de duurste Golf van Nederland?

De 2,0-liter viercilinder met turbo produceert in dit exemplaar 310 pk. Latere modellen werden teruggeschroefd naar 300 pk, dus dat is een gelukje. De 0-100-tijd is 4,6 seconden en de top is 270 km/u. Wij hebben er in ieder geval rustig en verantwoordelijk mee gereden, dat beloven we. Inmiddels staat de tellerstand op 33.130 kilometer. De verkoper – die hem direct van Pon kocht – wil graag 52.950 euro vangen voor wat ooit de duurste Golf van Nederland was. Je haalt hem in Valkenswaard bij PassieVoorAuto’s.

Foto’s: De Auto Fotograaf

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)