Als liefhebbers van de virtuele racerij worden we het komende half jaar verwend. We hebben al kunnen genieten van een aantal toffe games, waaronder F1 2017, en er komen er nog veel aan waarmee jij je stuurtalenten kunt aanscherpen. Voor deze games is het natuurlijk essentieel om een goed stuur te hebben, want een racegame met een joystick spelen is als een berichtje typen met je voeten. Het gaat uiteindelijk wel, maar het is verre van optimaal.

Een racestuur dat is ontwikkeld met behulp van een bedrijf dat iets van echt racen weet, kan zeker helpen om het digitale geweld naar je knuistjes te vertalen. Thrustmaster heeft daarom Sparco ingeschakeld om samen een racestuur te ontwikkelen. Sparco gaf de input op het vlak van reacties en gevoel en Thrustmaster verwerkte deze feedback in het racestuur.

Het resultaat is de TS-XW Racer Sparco P310 Competition Mod, wat een vrij onnodig lange naam is. Dit onuitspreekbare kunststukje is een exacte replica van een echt Sparco-racestuur. Je krijgt dus een metalen middenplaat, evenals metalen flippers en een stuur van suède.

Hoe weten jullie zo zeker dat dit een realistisch racestuur zal zijn?

Het is natuurlijk eerst zien en dan geloven, maar de samenwerking met Sparco belooft in ieder geval veel goeds. Zoals racespellen realistischer worden als ze ontwikkeld zijn met echte coureurs, profiteert hardware waarschijnlijk ook wanneer er geput wordt uit echte racekennis.

Wie een Xbox One en 699,99 euro heeft, kan dit racestuur gebruiken om de nieuwe games te spelen die dit jaar uitkomen. Mensen met alleen een PS4 hebben pech, die zullen een ander stuur moeten zoeken om hun vijanden digitaal te vernederen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear