Vorig jaar kondigde Rivian aan dat ze met nog iets anders bezig zijn dan enkel de R1T en R1S. Amazon mikte namelijk een order van 100.000 elektrische bestelbusjes hun kant op. Vandaag maakt de Amerikaanse start-up bekend dat de eerste exemplaren van de Rivian EDV deze maand worden geleverd.

Voluit heet het busje Rivian EDV 700, waarbij het getal verwijst naar de bergruimte in kubieke voet (zo’n 19,8 kubieke meter). Begin 2022 komt er ook een kortere en smallere versie die EDV 500 zal heten, met een inhoud van circa 14,1 kubieke meter. CNet meldt dat de actieradius van de EDV 700, volgens de Amerikaanse EPA-testmethode, 323 kilometer bedraagt. Verdere specs zijn nog niet bekend.

De introductie van de Rivian EDV valt samen met de aankondiging dat het bedrijf een nieuwe fabriek gaat opzetten in de Amerikaanse staat Georgia. Momenteel worden de auto’s van het merk, ook de EDV, gebouwd in hun fabriek in Normal, Illinois. Rivian is ook in gesprek met VDL Nedcar in het Limburgse Born, al laat geen van beide partijen daar iets over los.

Rivian EDV bestelbus voor Amazon

Reacties

  • Rwin heeft op 12 januari 2022 geschreven:

    Ik koop bewust altijd bij Amazon en nergens anders. Ze hebben de beste service en prijzen

    Reageer
  • Henk heeft op 17 december 2021 geschreven:

    Ik koop principieel niet bij Amazon. Ze betalen geen belasting en ze buiten hun personeel uit. Oneerlijke concurrentie ten opzichte van nette Europese bedrijven. Daarom koop ik ook geen Chinese rommel.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)