Ah, het iconische ontwerp van Beijing Estek Technology. Je kent de Chinese klassieker in bijvoorbeeld The Italian Job en Mr. Bean. Het design is zo populair, dat BMW tegenwoordig zonder enige gêne een soort moderne kopie aanbiedt met de naam Mini. Walgelijk. Dit is ongeveer hoe het bedrijf Beijing Estek Technology hoopte dat we zouden reageren.

De Chinese onderneming diende de onderstaande tekeningen in bij het octrooicentrum van China. Inderdaad, dit is precies de klassieke Mini uit de jaren zestig. Het lijkt erop dat het bedrijf het design van de stadsauto wilde claimen om hem zelf als EV te produceren. Gelukkig ging dit zelfs te ver voor de China National Intellectual Property Administration, zo meldt het Chinese Autohome.

Het lukt de Chinezen niet de Mini te patenteren

Het octrooibureau wees de patenttekeningen van Beijing Estek Technology af. Ze hebben dus geen vrijbrief om een klassieke Mini met een elektrische aandrijflijn te produceren. Wil je alsnog een klassieke Mini met een elektromotor? Dan kun je gewoon bij BMW terecht voor een ombouw. Het mooie van de officiële optie is dat het proces volledig omkeerbaar is.

Reacties

  • Peter heeft op 11 februari 2023 geschreven:

    Je moet je inmiddels kapot schamen als je nog een Chinese auto koopt.

    Reageer
  • Fck China heeft op 10 februari 2023 geschreven:

    We moeten in Europa allemaal NEE zeggen tegen China. IP, mensenrechten, spionage, wereldvrede, het maakt ze allemaal niets uit. De gevaarlijkste dictatuur ter wereld.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear