Alleen voor mensen met inhoudingsvermogen: de Seat Leon Cupra R. De potentiële bandenverwoester stuurt 310 pk (handbak) of 300 pk (DSG) naar de voorwielen. Het gaspedaal dient geaaid te worden. Verdere specificaties verklapt Seat nog niet. De Volkswagen Golf GTI Clubsport S die hetzelfde vermogen heeft, sprint in 5,8 seconden naar de 100 km/u met een topsnelheid van 265 km/u. Gezien deze Seat zijn achterbank nog heeft (+30 kilo, ongeveer), zal het nét iets langer duren.

Om de autobandenindustrie niet te veel te spekken, bouwt Seat slechts 799 exemplaren van de Leon Cupra R. Je herkent ze aan de brede wielkasten en de luchtuitlaten op de achterbumper. De voor- en achterspoiler krijgen een vleugje koolstofvezel. Voorin draaiden de scheurneuzen van Seat meer camber op de voorwielen. Het adaptieve onderstel kreeg een andere instelling en rondom zorgen Brembo-remmen voor stopkracht. Een nieuw uitlaatsysteem zorgt (hopelijk) voor een gemene grom.

Aan de binnenkant strooide Seat met koolstofvezel en alcantara. Je mag de Seat Leon Cupra R in elke kleur bestellen, als het maar grijs of zwart is. De drie kleuren waaruit je kunt kiezen zijn: Midnight Black en Pyrenees Grey en Matte Grey.

Wanneer komt de Seat Leon Cupra R?

Aan het einde van 2017 start de levering voor de 799 eigenaren. Wees er in ieder geval maar snel bij. Een prijs is nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)