Laat alles vallen waar je mee bezig bent. Er is een nieuw wereldrecord voor de langste drift op ijs gemeten door Guinness World Records. Niet door een opgepept rallyautootje of een M3 die rechtstreeks van de Nordschleife is geplukt. Nee, een elektrische SUV met vierwielaandrijving pakt het record. Van harte gefeliciteerd met het wereldrecord driften op ijs, Skoda Enyaq RS iV!

Tijdens de recordrun zat journalist Richard Meaden achter het stuur. Het record werd verbroken op een bevroren meer in Zweden. Uiteindelijk kwam Meaden al driftend 7,351 kilometer ver. Daarmee pakt de Enyaq het record voor langste aaneengesloten drift en datzelfde record in de categorie elektrische auto’s. Jazeker, er zijn categorieën in het driften op ijs.

Skoda heeft veel tijd gestoken in deze recordpoging. De Enyaq RS iV stond gedurende vijf dagen met maar vijf uur daglicht en temperaturen diep onder nul op het bevroren meer. Die dagen had Skoda nodig om te testen welke banden het beste zouden zijn voor de langdurige drift. Uiteindelijk is er gekozen voor Michelins met 600 noppen van 5 millimeteren op de voorbanden en 300 noppen van 2 millimeter op de achterbanden.

Specificaties van de Skoda Enyaq RS iV

Het vermogen van de twee elektromotoren is samen 300 pk en 460 Nm en gaat naar alle vier de wielen. De Enyaq RS iV een sprintje van 0 naar 100 km/u in 6,5 seconden, op asfalt uiteraard. De topsnelheid is 180 km/u. In Nederland kun je de sportieve Enyaq Coupé bestellen vanaf 66.190 euro, in België kost hij 150 euro minder. Bekijk hieronder hoe de Enyaq het wereldrecord driften op ijs pakt.

Reacties

  • Maarten heeft op 1 februari 2023 geschreven:

    Heeft niets te maken met de kwaliteiten van de auto in kwestie. Een opel Kadett GTE uit 1983 met speciaal geselecteerde banden kan dat ook. VW heeft dit bedacht en uitgevoerd zodat de media daarna iets schrijft over de auto in kwestie. Met succes 🙂

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)