Geen enkel ander Amerikaans bedrijf houdt zoveel van koolstofvezel en vermogen als Speedkore. De snelheidsliefhebbers bouwden al eerder een Demon om tot koolstofvezel monster en een volledig koolstofvezel Charger voor The Fate of the Furious.  Deze week laten ze deze creatie zien in Californië, met 937 pk.

Mocht je deze week verdacht veel mooi autospul uit Californië zien, dan is dat om dat daar de Monterey Car Week plaatsvindt. In deze week zijn er diverse evenementen waar nog meer verschillende bedrijven hun spulletjes mee naartoe nemen. Nieuw is de Speedkore Charger niet, maar hij is te mooi om niet opnieuw aandacht aan te besteden.

Speedkore bouwde een volledig koolstofvezel carrosserie – en dan bedoelen we ook echt volledig koolstofvezel – van de deuren tot de schermen. Voorin plaatsten ze de 6,2-liter V8 uit de Demon en knepen er nog wat extra vermogen uit. De 19- en 20-inch wielen (voor/achter) komen van HRE en binnenin vind je een volledig op maat gemaakt interieur, inclusief Recaro-stoelen en een rolkooi.

Speedkore kieperde een bak overheerlijke details in het interieur. Zelfs de pedalen zijn kunstwerkjes en als we ons niet vergissen zijn de luchtblazers van Audi. Het bedrijf noemt de Charger ‘Evolution’ en het prijskaartje zal ongeveer 400.000 dollar zijn – afhankelijk van je wensen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)