De Dodge Challenger Demon is bloedsnel. Zijn achtcilinder met 851 pk is de krachtigste V8 in een straatauto ooit. Maar met 1.939 kilo is het geen vederlicht en daar valt dus nog best wat te winnen. Een dergelijke gedachtegang moet SpeedKore er ook op nagehouden hebben.

Het doel van SpeedKore was het bouwen van de snelste Dodge Demon ter wereld. Het eerste agendapunt was het wegsnijden van overtollig vet, dus verdween al het plaatwerk van de Demon in de prullenbak. Een volledig koolstofvezel body kwam er voor in de plaats. En we bedoelen ook echt volledig. Zelfs het dak. Het gewicht zakt hiermee met ongeveer 110 kilo.

Maar het toevoegen van lichtheid is niet genoeg. De Challenger van SpeedKore is de eerste Demon ter wereld die zijn supercharger inwisselt voor twee turbo’s. Het vermogen schiet hierdoor over de 1.400 pk. Bewijs dat dit de snelste Dodge Demon ter wereld is, lijkt bijna overbodig. Gelukkig bestaat het wel.

Een reguliere Dodge Demon doet de kwartmijl in 9,65 seconden met een snelheid van 225 km/u – de snelste Dodge Demon ter wereld doet het in 8,77 seconden met 260 km/u. Dragrace-heldin Leah Pritchett wist de uitstekende tijden neer te zetten.

Snelste Dodge Demon ter wereld

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)