‘Ze beangstigt de fecaliën uit mij’, zei Dominic Toretto in The Fast and The Furious over zijn Dodge Charger met zo’n 900 pk. Niet veel later bevestigt hij zijn onderbuikgevoel en kletst hij de wheelie-machine tegen een vrachtwagen.

De crash genas de straatracer van zijn Charger-fobie en in haast elk volgende deel in de film-reeks zie je zijn glimmende knar in een Charger. In The Fate of the Furious rijdt hij in de Dodge Charger ‘Tantrum’ (Woedeaanval, in het Nederlands) met 1.650 pk. Want dat is niet eng.

De Tantrum is gebouwd door het Amerikaanse SpeedKore. De knutselaars vervingen veel van het Amerikaanse blik met koolstofvezel en voorin plaatste ze een enorme 9,0-liter biturbo V8 van Mercury Racing. Alles vanaf het dashboard naar voren toe is handgemaakt door SpeedKore. De vele uren arbeid werden beloond met de prijs voor beste Amerikaanse auto op SEMA in 2015.

De Dodge Charger ‘Tantrum’ staat te koop bij Fusion Luxury Motors. De prijs staat niet vermeld en zal derhalve niet meevallen. Maar, omdat het Amerika is, kun je hem kopen met een lening. Dus zelfs als je een Pizza Boy bent, kun je ‘m kopen. Nu hopen dat de weg niet afgesloten is. En kudo’s voor wie die referentie snapt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)