Hij verkoopt hier vast voor geen meter, maar dat neemt niet weg dat Subaru gewoon deze BRZ Series Yellow naar Nederland moet brengen. Helaas is die kans vrij klein, want Subaru houdt ondanks boze e-mails van ons voet bij stuk. Sterker nog: de oplage van dit nieuwe gele speelgoed is slechts 500 stuks.

De Subaru BRZ Series.Yellow – zoals ze het zelf schrijven – komt heel verrassend alleen in het knalgeel en is in de basis de vernieuwde BRZ. De auto heeft 17 inch aluminium zwarte velgen, zwarte spiegels en zwarte badges. Het eveneens zwarte leren interieur wordt van binnen gecomplimenteerd door alcantara-stoffering en gele stiksels. Een soort Japanse Bumblebee.

Qua performance upgrades krijg je aan de voorkant Brembo-remklauwen. Aan de voor- en achterkant krijg je eveneens van Brembo een paar glimmende remschijven. Sachs-schokbrekers maken het geheel af. De paardenkrachten worden mild naar boven bijgeschroefd: van 200 naar 205. De BRZ heeft de bekende 2,0-liter boxer viercilinder, zonder de veelgevraagde turbo.

De Subaru BRZ Series Yellow is vanaf 2017 verkrijgbaar bij de dealer in Amerika. Aan het eind van het jaar krijgen wij in Nederland wel de vernieuwde Toyota GT86. In Amerika noemen ze die trouwens enkel ’86’. De derde telg van de familie is niet meer: Toyota heeft de stekker uit Scion getrokken, en daarmee ook uit de FR-S.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear