Nood breekt wet. Als de winterse omstandigheden écht winters zijn, dan zijn creatieve oplossingen om toch auto te kunnen rijden geoorloofd. Een Subaru Legacy met zaagbladen als wielen zou dan zomaar eens de enige logische optie kunnen zijn. Ineens snappen we wat er wordt bedoeld met ‘grove vertanding’.

Achter dit plan zullen heus geen post-apocalyptische voorbereidingsmotieven schuilgaan. Dit riekt eerder naar een gevalletje ‘wat als, zou dat werken?’ Zoals je ook te werk gaat als je een auto met 100 km/u in zijn achteruit zet of als je test of wodka een goed alternatief is voor benzine.

Het Finse YouTube-kanaal Beyond the Press besloot de wielen van een Subaru Legacy om te ruilen met zaagbladen van 35 kilo per stuk. Duimendikke en vlijmscherpe zaagbladen, welteverstaan. En geloof het of niet, maar het rijdt. Niet zonder horten en stoten, want zelfs een Legacy met vierwielaandrijving en zaagbladen als wielen blijkt het moeilijk te hebben op ijs.

Niet per se omdat ijs glad is, maar vooral omdat de zaagbladen dwars door het ijs snijden. Niet zo handig als je net hebt besloten een bevroren meertje te tackelen. Voor je het weet, breid je je onderzoek ineens uit met een tweede, onvrijwillige test. Met als titel: ‘Kan een Subaru Legacy ook onder water?’

Subaru Legacy met zaagbladen als wielen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)