Je weet wat de Engelse bizon zei tegen zijn zoon toen ie naar school ging: ‘Bi, Son. Hurry Black, Bison.’ Aanschouw een auto die niets met die woordgrap te maken heeft: de Suzuki Jimny Black Bison door Japanse Tuner Wald International. Ongelofelijke bruggetjes op de maandagochtend.

Wald krikt de Suzuki Jimny Black Bison een goede paar centimeter omhoog en monteert flink rubber dat zich lekker in de modder kan grijpen. De wielkasten puilen een flink stuk uit en het geheel is doordrenkt met Mercedes G-klasse-elementen – dat begint al bij de koplampen.

De – in verhouding – enorme pinkers op de motorkap komen linea recta van de G-klasse en ook de trim die over de lengte van de zijkant loopt, is geleend van Mercedes. De verstralers op het dak zie je geregeld op Brabus-uitmonsteringen van de G-klasse.

De Suzuki Jimny Black Bison werpt zijn uitlaatgassen via een zij-uitlaat naar buiten. Twee briesende neusgaten op de motorkap zorgen voor frisse lucht – al sluiten we niet uit dat ze verstopt zitten. Motorisch deed de tuner niets, helaas.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie