De impact van het vergeten van een cijfertje verschilt per vakgebied. Als het bij ons gebeurt, zorgt het vooral voor een hoop hilariteit in de reacties onder een bericht – want welke Lamborghini heeft er nou 78 pk? Bij raketgeleerden zorgt het voor een hoop ongewenst vuurwerk en bij een tankstation is het resultaat een hoop blije mensen en een boze werkgever.

Afgelopen zondag voerde een tankstationmanager in het Amerikaanse Californië per ongeluk de benzineprijs voor V-Power verkeerd in. De benzine moest daar 6,99 dollar per gallon kosten, wat ongeveer neerkomt op 1,78 euro per liter. In plaats daarvan stelde hij de prijs in op 69 dollarcent per gallon, oftewel zo’n 18 eurocent per litertje benzine.

De fout kost 15.000 euro

Het duurde maar liefst drie uur voordat de manager de fout doorhad en de prijs kon wijzigen. Het kostte het tankstation omgerekend zo’n 15.000 euro. Een hoop mensen waren ongetwijfeld erg blij met het foutje, maar helaas opereert het Shell-tankstation niet onder het ‘foutje, bedankt’-principe; de medewerker werd gelijk ontslagen.

Omdat het Amerika is, is daarmee de kous nog niet af. De familie van de manager heeft nu een GoFundMe opgezet om geld in te zamelen uit angst voor een rechtszaak, wat in onze ogen een enorm sneue zet zou zijn van het miljardenconcern (of de franchisehouder, die ook niet slecht zal gedijen). Met het geld van de GoFundMe willen ze Shell terugbetalen. Gelukkig zitten ze al op bijna 13.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear