De eenhoorn onder de M3’s is nog een tikkeltje zeldzamer geworden. Wereldwijd bestaan er maar een handjevol zelfgebouwde BMW M3 Tourings, en die populatie is nu met één afgenomen. In Engeland werd deze Javagroene BMW M3 Touring vernietigd door de politie omdat er simpelweg geen snars van de auto klopte. De auto was onveilig, verkeerd geregistreerd en bestond uit gestolen onderdelen van maar liefst vier verschillende BMW M3’s.

De politie van West Midlands plukte de BMW M3 Touring van de weg tijdens een normale surveillance. Het viel de politie op dat de volledig M3-uitgevoerde auto geregistreerd stond als diesel. Uiteraard is het niet verboden om een M3-uiterlijk op een diesel te plakken (in ieder geval niet wettelijk), maar het gaf reden genoeg om even te checken wat er precies onder de motorkap lag. Daar vonden de agenten inderdaad een 3,0-liter benzinemotor van een BMW M3.

Gestolen onderdelen van vier verschillende M3’s

Een wijziging in de aandrijflijn niet doorgeven aan de plaatselijke RDW, daar kun je wellicht nog mee wegkomen. Toen de politie verder onderzoek deed, concludeerden ze dat de motor gestolen was uit een andere M3. De rest van de aandrijflijn plukten dieven uit weer een andere M3 en de dienders konden onderdelen van nog eens twee M3’s herleiden. De carrosserie bestond uit twee verschillende stationwagens. De politie van West Midlands bestempelde de auto als een ‘doodsval’ en besloten hem in de crusher te gooien.

De eigenaar van de BMW M3 Touring krijgt geen compensatie, hij is zijn auto gewoon kwijt. De politie meldt niet of ze de eigenaar verdenken van diefstal. Het kan uiteraard zijn dat hij zich bij het kopen van de onderdelen van geen kwaad bewust was of dat hij de auto zo heeft gekocht. Mensen met een sterke maag mogen hieronder kijken hoe de BMW M3 gereduceerd wordt tot schroot. Zelfs het stuurtje gaat mee de crusher in.

BMW M3 Touring (F81) vernietigd

Reacties

  • AllemaalHersenlozeMoraalridders heeft op 15 september 2021 geschreven:

    Gelukkig hebben ze de onderdelen niet verkocht en de opbrengsten niet besteed aan minder bedeelden of andere sociale takken. Het slopen was een veel slimmere keuze. Ook de energie die in het maken van alle onderdelen is gespendeerd wordt hiermee goed hergebruikt. Sukkels.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)