De Special Project-afdeling van Ferrari is weer aan het werk gezet voor iets dat zeker de noemer ‘speciaal’ verdient. Hij heet de SP-8 en hij is gebaseerd op de Ferrari F8 Spider uit 2019. De Taiwanese klant waarvoor deze unieke auto is gebouwd, wilde het dak helemaal achterwege laten. ‘Geen probleem’, zegt Ferrari, maar dan moet het ontwerp van de F8 wel aangepast worden om een echte roadster van de SP-8 te maken.

Tik maar eens door naar de afbeelding van de achterkant van de speciale Ferrari. Het achterwerk is door Ferrari-ontwerper Flavio Manzoni en zijn collega’s volledig opnieuw ontworpen. Ziet er geweldig uit, toch? Die achterlichten kunnen je trouwens bekend voorkomen. Daarvoor heeft Ferrari ‘inspiratie opgedaan’ bij de Ferrari Roma. Nooit een slechte keuze om de Roma als voorbeeld te gebruiken.

Nog meer knipogen naar oude Ferrari’s

Terug naar de voorkant waar een blote koolstofvezel voorkant overloopt bij deuren naar de zilverkleur die je op de tweede helft van de auto aantreft. De twee secties komen bij elkaar aan het einde van de deuren waar de luchtinlaten zitten voor de intercoolers en de motor. Het bovenste gedeelte stuurt lucht naar de achtcilinder en moet je doen denken aan Ferrari’s uit het verleden.

Blijkbaar komt de aluminium grille uit een 3D-printer. Het nieuwe rooster moet voor een betere luchtstroom zorgen naar de voorste radiatoren. Zelfs de koplampen zijn opnieuw ontworpen en de uitlaatpijpen ‘volgen dezelfde lijn als die onder de 296 GTB‘. Er zijn speciale velgen die ‘een moderne kijk’ moeten voorstellen op wielen van de F40. Ook nooit een slecht idee.

Specificaties van de Ferrari SP-8

De achtcilinder is de 3,9-liter biturbo V8 die, naast de F8 (Spider), ook in de 488 Pista ligt. Hoeveel pk’s de V8 in de SP-8 produceert, houdt Ferrari geheim, maar in de speciale 488 en de F8 zorgde hij voor 720 pk en 770 Nm. Doordat de magnifieke motor vlak achter je ligt, moet het geluid geweldig zijn (als je de rijwind even wegdenkt). Met recht een speciale Ferrari dus. Natuurlijk verklapt Ferrari niet wat de SP-8 heeft gekost.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)