Afgelopen kwartaal draaide Tesla 640 miljoen euro verlies. Daarvoor was het 674 miljoen euro en dáárvoor was het 580 miljoen. De omzet van het afgelopen kwartaal was overigens 3,4 miljard euro. Het aankomende half jaar zou Tesla winstgevend moeten zijn, beweert Elon Musk. Stel je voor dat Elon Musk bij de presentatie van de kwartaalcijfers niet zijn excuses aanbood voor zijn uitspraken van laatst, maar een vooraf opgenomen videoboodschap liet zijn met de mededeling: ‘Krijg allemaal het heen en weer. Tesla lijdt geen verlies, alle dollars heb ik stiekem weggesluisd naar een rekening op de Kaaimaneilanden. Zie jullie later, krokodillen. En nee, ik hoef niet te rijmen, want ik heb 640 miljoen euro. Los ballos!’ Wat zou je dan kunnen kopen van 640 miljoen euro – dus ongeveer de prijs van een eenkamerappartement in centrum Amsterdam?

Een leger aan potente Duitsers

Je kunt 1.250 keer een Audi RS 6 Performance, 1.250 keer een BMW M5 en 1.250 keer een Mercedes-AMG E 63 S kopen. Nee, je hoeft niet te kiezen. Voor 640 miljoen koop je het allemaal. Begin je al te begrijpen hoe onmogelijk het is om 640 miljoen uit te geven?

Koop zes keer de Nürburgring

In 2014 kocht de Russische miljardair Viktor Kharitonin de Nürburgring voor 100 miljoen euro. Je kunt de Nürburgring zes keer kopen en dan hou je 40 miljoen over voor speeltjes en benzine.

Bouw een eigen circuit

Voor iets meer dan 1 miljoen euro koop je 130 hectare grond in de buurt van Las Vegas. Het heuvelachtige gebied van Trout Canyon is de perfecte plek om een uitdagend circuit met veel hoogteverschillen te laten bouwen. Het bouwen van de Nürburgring kostte in 1925 ongeveer 40 miljoen euro. Stel je voor dat het je het dubbele kost, kom je alsnog zeer gunstig uit. Bouw er een leuk huis bij voor 100 miljoen.

Koop het duurste huis ter wereld, inclusief autoverzameling

Het duurste huis ter wereld kost inmiddels zo’n 160 miljoen euro. Daarbij krijg je direct het begin van een keurige een autoverzameling ter waarde van 15 miljoen euro.

Tien Ferrari 250 GTO’s

De laatst geveilde Ferrari 250 GTO ging voor 60 miljoen euro naar een nieuwe eigenaar. In vergelijking met de 250 GTO die daarvoor ging, was dat een verdubbeling. Koop je 10 GTO’s, bezit je net geen eenderde van alle geproduceerde exemplaren. Als je dan belooft dat er ten minste ééntje zult gebruiken om mee te rijden.

Alle Ferrari’s en Lamborghini’s op Autowereld

Je kunt alle Ferrari’s en Lamborghini’s op Autowereld aftikken. Je krijgt dan een fikse verzameling van 318 Italiaanse sportauto’s. En dan heb je nog meer dan voldoende budget om ze tot het einde der tijden te onderhouden. Ach, koop er ook maar alle Donkervoorts en Aston Martins bij. Kan jou het schelen.

Alle Fiat Multipla’s ter wereld

Wereldwijd zijn er 328.862 Fiat Multipla’s gebouwd. Daar zijn al een hoop van gesneuveld in de loop der jaren. Laten we zeggen dat er nog 200.000 over zijn. Dan is er een budget van 3.200 per Multipla. Voor 640 miljoen euro kun je de wereld verlossen van de Multipla.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear