Ken je de Nardò Ring? De testbaan in Zuid-Italië waar auto’s op hoge snelheden en over lange afstanden worden getest. De 12,5 kilometer lange kombaan geeft de mogelijkheid om het gaspedaal zo ver mogelijk in te drukken totdat de tank leeg is. De foto hierboven is niet Nardò, maar heeft er wel wat van weg. Dit is Lang Lang, een plek waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. De testbaan in Australië is ook een grote kom met een circuit binnenin. Maar in tegenstelling tot Nardò, heb je een goede kans om deze baan te kopen. Als je genoeg geld kunt neerleggen krijg je 876 hectare grond en 43 kilometer opgeknapt asfalt.

Hoe kan ik deze testbaan in Australië kopen?

Tot 2020 was Lang Lang eigendom van Holden. Maar toen dat merk vertrok naar de eeuwige jachtvelden, ging de baan naar het Vietnamese merk Vinfast. Die hadden grootste plannen met deze en andere Australische facaliteiten. Maar door de pandemie, belandde al deze plannen in de prullenbak en zitten ze opgescheept met een prachtlocatie waar ze niks mee kunnen.

Details over het lot van Lang Lang zijn net zo schaars als nieuwe Holdens. maar er zijn twee dingen die we wel weten. Ten eerste doet Vinfast alles in Australië van de hand. Ten tweede sluiten ze deze faciliteit aan het einde van september. Er is nog geen officieel bericht dat de testbaan in Australië verkocht wordt, maar dat is wel het logische gevolg van eerdergenoemde feiten. Dus het lijkt erop dat het een kwestie van genoeg geld op tafel kwakken bij Vinfast is. Dus heb je nog wat miljoenen over? Dan kan dit stukje autoparadijs waarschijnlijk van jou worden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear