De politie in Australië heeft het wel begrepen: als je snelle boeven wilt pakken, moet je een snelle auto hebben. Daarom reed de politie daar lang rond in de Holden SS Commodore. Toen General Motors de stekker uit het merk Holden trok, viel ook het doek voor de dienstauto. ‘Ik weet zeker dat velen verdrietig zullen zijn om [de SS] te zien verdwijnen en het werk zal nooit helemaal hetzelfde zijn zonder het gebrul van de V8 in de cabine, zoemend in de radiotoren, echoënd door rustige straten of sijpelend door de politieradio als je je vrienden achter iemand aan hoort gaan’, zo postte een agent uit het Australische Brimbank.

De politie in Australië heeft de zoektocht ingezet naar een passende vervanger. De Victoria Police Highway Patrol rijdt de komende tijd daarom in een BMW M3 Competition. De keuze viel opvallend genoeg niet op de nieuwe vierwielaandrijver, maar op de achterwielaangedreven versie met 510 pk en 650 Nm. Deze is goed voor een 0-100-tijd van 3,9 seconden en een topsnelheid van 290 km/u. De Competition is een automaat. De BMW wordt voor een proefperiode ingezet. Als de sedan slaagt, zullen ze waarschijnlijk meer M3’s kopen.

De BMW M3 voor de Australische politie draagt een politie-outfit en is voorzien van zwaailichten en sirenes. Bij deze M3 koos de politie ervoor om geen lichtbalk op het dak te monteren, terwijl ze dat bij de meeste auto’s wel doen. Misschien vinden ze het zonde van het koolstofvezel dak of willen ze de aerodynamica intact houden. Het oogt in ieder geval strak.

Niet de eerste BMW M3 voor de Australische politie

Twee jaar geleden werd er al een BMW M3 gespot met zwaailichten. Dit was er eentje van de vorige generatie. Deze snelle BMW werd ingezet als onopvallende patrouille. Deze BMW M3-politieauto rijdt in het Australian Capital Territory, een klein (tenminste, 425.700 inwoners) zelfbesturend gebied dat tussen Sydney en Melbourne ligt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)