Als je een kleine inschatting wilt maken van wat er zou gebeuren als je je neefje van tien de sleutels van een supercar geeft, moet je deze video eens bekijken. In de onderstaande dashcamopname zie je een dollemansrit met een gestolen Audi R8. We zagen zelden iemand zo lomp en onbehouwen in een auto rijden. De shirtloze Australiër vluchtte voor een controle, brak in bij een huis en vond daar de sleutels van de Audi. De volledige video duurt een halfuurtje, maar we hebben alvast wat opvallende momenten voor je uitgekozen. Nog los van de talloze keren dat hij in woonwijken boven de 100 km/u komt.

Op 5:40 probeert hij mensen mee te krijgen voor een ritje, maar niemand wil gek genoeg in een gestolen Audi R8 stappen met een halvezool aan het stuur. Deze mensen rijdt hij vervolgens bijna aan. Door de hele video heen zet de man de ruitenwissers per ongeluk aan. Op 13:00 pakt ie een paar stoepranden en sloopt hij de wielen en ophanging. Op 17:30 probeert hij weer mensen mee te krijgen, en op 19:00 rijdt hij de achtertuin in van vrienden. Ook zij willen niet instappen.

Na 22 minuten (in de video) begint de auto serieuze kuren te vertonen. Het achterwiel hangt los en de joyrider besluit de auto uit het zicht te parkeren. Hij ramt de auto door een te krappe opening en parkeert hem in een achtertuin. Het loszittende wiel trok een streep over het asfalt, waardoor de politie hem gemakkelijk kon vinden. Volgens de uploader bracht de dief 100.000 Australische dollars (zo’n 65.000 euro) aan schade toe aan de auto. Het voornaamste (en wonderlijke) is dat er niemand gewond raakte.

Dief sloopt Audi R8 tijdens lompe rit

Reacties

  • Sim heeft op 1 november 2022 geschreven:

    Wat een flikker

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)