Na drie jaar, 57 bekende konten en iets teveel kapotte koppelingen, is het tijd om afscheid te nemen van de schappelijk geprijsde Chevrolet Lacetti.

Normaal gezien is auto-recycling niet bijzonder spannend. Banden worden omgezet in de onderkant van tapijt, plastic wordt versmolten tot tuinmeubilair en het metaal van de carrosserie vind je terug in iets dodelijk saais als je nieuwe wasmachine.

Het is behoorlijk deprimerend, en onze heroïsche – en heroïsch laag geprijsde – Lacetti verdient simpelweg een beter einde. Daarom besloten we om ‘m een traditionele Viking-begrafenis te geven.

Als je wilt weten welke auto ervoor in de plaats is gekomen, moet je maar kijken aanstaande zondag. Oh vooruit, het is een Veyron. Geintje. Het is een Zonda. Geintje. Enz.

 
FEIT: TG’s Lacetti-trappende bekende wereldburgers waren gemiddeld voor 11 procent vrouw. Jay Kay heeft de snelste ronde in handen. Jimmy Carr was het langzaamst.


Na een tijdje verlof voor goed(achtig) gedrag, zijn Jeremy, Richard en James terug voor een nieuw wild seizoen vol TopGear-gekte, vanaf 27 juni elke zondagavond op BBC2. Mis het niet!

Reacties