Master-Crafter hadden we ook wel een toffe naam gevonden, maar we denken dat Renault daar wel iets van gevonden had. Daarom heet deze heftige bus de Torsus Terrastorm, wat op zich ook cool genoeg is voor een busje. De Torsus Terrastorm is een heftig gemodificeerde Volkswagen Crafter. Het Tsjechische bedrijf (bekend van de Praetorian) biedt deze Crafter-voor-het-einde-der-tijden aan als bestelbus, kant-en-klare ambulance of als buurtbus met plek voor twintig personen.

Omgerekend kost de Torsus Terrastorm zo’n 55.000 euro, exclusief de Nederlandse belastingen. Met de juiste onderdelen kun je door 820 millimeter diep water rijden zonder te verzuipen, wat bijna net zo veel is als de nieuwe Ford Bronco en zelfs meer dan de Jeep Wrangler. Was de bekendste Ferrari Mondial van Nederland maar even langs Torsus gereden. De bodemspeling is een aardige 290 millimeter en offroad-banden van BF Goodrich moeten grip op de zaak houden.

Torsus installeerde een achterdifferentieel dat op slot kan en monteerde Bilstein B6-dempers vóór en optioneel Profender Dakar-dempers achter. De lier kan 5,5 ton trekken en een 5 millimeter dikke ‘duraluminium’ bodembeschermer loopt over de volledige lengte van de auto. Qua motoren heb je de standaard 2,0-liter diesels met 140 of 177 pk. Er is keuze uit een handbak of een DSG-automaat. De dichtstbijzijnde dealers vind je in Duitsland of Polen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)